Om Vanlife Sverige

Vanlife Sverige är en podcast, ett community och en dröm om ett friare liv. Vi som ligger bakom det hela heter Carl & Isabel Waite. Bella är journalisten som är mer eller mindre uppväxt i en van och Carl är förskolläraren som blev såld efter en surfresa i Norge, i en gammal Volkswagen T2. När vi började leva det här livet tillsammans kände vi oss ganska ensamma. Inte på det där coola ”fan va vi är unika”-sättet, utan som i att vi ville hitta människor att inspireras av och som delade vårt intresse. Vi kuskade runt på vägarna men stötte sällan på andra vans. Men någonstans förstod vi att vi omöjligt kan vara de enda som gillar det här livet – drömmen om ett svenskt vanlifecommunity började ta form. I januari 2017 startade vi en facebookgrupp med förhoppningen om att hitta en handfull vanlifers att dela vår passion med. Tre år senare är vi närmare 6000 medlemmar.

Carl och Bella sitter i varsin sovsäck, i sidodörren till Doris

PODDEN

Vanlife Sverige – En podd för dig som lever eller drömmer om att leva vanlife. Med min journalist- och radiobakgrund var det självklart att det skulle bli en podcast om vanlife tillslut, det tog bara lite tid att övertala Calle. Men i juni 2018 släppte vi det första avsnittet och knappt ett år senare vann vi Sveriges Radios och Spotifys pris ”Framtidens poddstjärnor”. Idag har Vanlife Sverige-podden ca 7 300 nedladdningar i månaden och lyssnarna är både kvinnor, män och ickebinära, främst i åldrarna 25-44 år – men när vi har våra vanlifeträffar lockar vi folk i åldrarna 0 – 80 år.

Vanlife Sverige-poddens logga. En ritad van som står nedanför ett berg med skog i förgrunden.

SAMARBETEN

Har du en produkt eller en tjänst som du tror skulle intressera Vanlife Sverige-poddens lyssnare? Kul, vi kanske kan samarbeta! Skicka iväg ett mejl till bella@vanlifesverige.se så pratar vi mer!

Carl och Bella skålar med två emaljkoppar, i bakgrunden är det snö och vinter.